Ayak Hastalıkları

Ayak Hastalıkları hakkında bilgiler.

Vücudumuzun en önemli organlarından biri şüphesiz ayaklarımızdır.Ayak sağlığımız için ayaklarımıza iyi bakmamız şart oluşabilecek ayak hastalıkları hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz.

Ayaklarımız bizim tüm yükümüzü çeker ve farkında olmasak da gün boyu onları çok zorlarız; ama çoğu zaman onların ne kadar önemli olduklarını unuturuz. Eğer daha önce ayak ve ayak bileklerinde ağrı çektiyseniz, bunun ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu bilirsiniz. ıster başparmaktaki kemik çıkıntısı, ister tırnak batması veya şeker hastalığına bağlı iyileşmeyen yara olsun ayaklarınız ağrıdığı zaman tüm vücudunuz acı çeker.

Dünya'da son 20 yıldır önem kazanan ve Ortopedik Cerrahinin bir alt dalı olan ayak ve ayak bileği hastalıkları ne yazık ki ülkemizde hak ettiği ilgiyi görememiştir. Op. Dr. Umur Aydoğan bu eksikliği gidermek amacı ile ayak ve ayak bileği hastalıkları konusunda Amerikan DUKE Üniversitesi'nde 1 yıl süre ile üst ihtisas (clinical fellowship) yapmıştır.

Bir yıl önce başka bir merkez içinde ayrı bir birim olarak çalışmaya başlayan ve çok sayıda hastanın ayak ve ayak bileği sorununa gerek cerrahi gerekse tıbbi tedavi yardımı ile çözüm bulan Op. Dr. Umur Aydoğan Türkiye'de ilk olarak kurduğu özel Ayak ve Ayak Bileği Hastalıkları Kliniği'nde Kasım 2005 tarihinde hasta kabul etmeye başlıyor.

Ayak ve Ayak Bileği Hastalıkları Kliniği'nde ayak ve ayak bileğinde sıklıkla görülen aşağıdaki problemler tedavi edilecektir;
Başparmaktaki kemik çıkıntıları (Halluks Valgus veya Bunion da denir.)
Ayak küçük parmaklarındaki pençeleşme, kıvrılma ve şekil bozuklukları
şeker hastalığına (Diabet) bağlı gelişen ayak ülserleri ve şekil bozuklukları
Nasırlar
Düz tabanlık
Ayak bileği ağrıları ve artrozu (kireçlenmesi)
Tarak kemiklerinde kronik ağrı problemleri
Ayak bileği bağ yaralanmaları
Her türlü ayak ve ayak bileği kırık ve çıkıkları
Çocuklarda görülen ayak problemleri ve düz tabanlık
Spor yaralanmaları

Yorumlar

  • Cem** Top***
    8 yıl önce
    selam hocam ben 41 yaşındayım 2002 yılında behçet hastalığına yakalandım ve hayatım alt üst oldu ve şuan çalışmıyorum 10 yıl boyunca her türlü ilaçları kullandım en sonda N90 diye bir ilaç kullan dım kemo tarapi öncesi bir ilaç mış sanırım ama asıl konum şu demek istediğim behçet hastalığını ben çok araştırdım ve hiç bir şekilde tedavi nin sonun dabu hastalığın iyileşme konusunda bir bilgi almadım ve ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini uzun süreler tedavi olman gerektiğini ve hastalığımın ciddiyetini iyi bilen kişiyim günde 15 adet farklı ilaçlar içtiğimi biliyorum ve en son acil servise gittim beni yatış yaptılar 20 gün yattım hastenede taburcu oldum ondan sonraki yaklaşık 4 yıla yakın hiç bir şekilde tedavi olmadım tedaviye falan gitmedim ama inanınki bu 4 yıl içindede hiç bir ilaç almadım ve kendi yöntemlerimle bu çaresi olmayan hastalığı ben yendim sizin de bu konu üzerine araştırmalarınız olduğunu duydum ve size mesaj atmak istedim bu konuyla lgili sizle konuşmak isterim ilgilenirseniz tabiki yalnız beni sakın yalnışanlamayın ama maddi olarak çok sıkıntılar çektim ve halaa da çekiyorum bana nasıl yardımcı ola bilirsiniz?
  • Şifalı Bitkilerim
    8 yıl önce
    Allah şifa versin. Ömür boyu mücadele edilmesi gereken meşakatli bir hastalıktır, iltahap kurutucu ilaçlara mahkum kalınıyor ne yazıkki, %100 çözümü olmasa bile , atakları daha hafif atlatmanızda faydası olacağına inandığımız bazı bitki özleri vardır. linki inceleyin lütfen. <br><br><a name="" target="_blank" classname="" class="" href="/sifalibitkiler113_behcet.html">http://sifamarket.com.com/sifalibitkiler113_behcet.html</a>
  • Tü*** Öz***
    6 yıl önce
    Merhaba hocam; Halluks Valgus tedavisinin operat olarak yapılmasından sonra iyileşme ve nmale dönme süreci talama ne kadardır? Ayrıca tam iyileşme sağlandığında kısa süreli de olsa yüksek topuk giymek mümkün müdür?( örneğin geceleri bir kaç saat)Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp