Atopik Dermatit Bitkisel Tedavi

Atopik Dermatit Bitkisel Tedavi

Atopik dermatit bitkisel tedavi,atopik dermatit hastalığının bitkisel tedavi yöntemleri hakkında bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.Atopik dermatit rahatsızlığının bitkisel tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemize göz atmanızı öneririz.

Atopik Dermatit Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Atopik dermatit tedavisi ilaçla ya da doğal yollardan yapılsın ana amaç bölgedeki kaşıntıları ve kızarıklıkları hafifletme yönündedir. Bu nedenle doğal reçeteler ile kaşıntı azaltan atopik dermatit bitkisel tedavi yöntemlerini kullanabilirsiniz. Tedavi sırasında ve sonrasında kızarıklıkların ve kaşıntının artmasına neden olabilecek çevresel faktörlerden, gıdalardan ve alerjik maddelerden uzak durmanız tavsiye edilir. Cilt doktorları ileri derecede kaşıntı yapan ve geniş bölgelere yayılmış atopik dermatit tedavisi için ağız yoluyla alınabilecek ilaçlarda vermektedir. Ayrıca bu alanda kullanılan ışık tedavisi de alternatif tedavi imkanı sağlamaktadır. Aşağıda atopik dermatit bitkisel tedavi uygulamaları sırasında kullanabileceğiniz reçeteleri bulabilirsiniz.

Atopik Dermatit Bitkisel Tedavi Reçetesi - 1: 3 bardak içme suyuna 2 çorba kaşığı nişasta koyun ve eriyinceye kadar karıştırın. Bir tülbent veya pamuklu bir havluyu bu karşımla ıslatın ve kaşıntının olduğu bölgeyi sarın. Bez kurudukça yenileyin.

Atopik Dermatit Bitkisel Tedavi Reçetesi - 2:
3 bardak içme suyu ve 1 çay bardağı hatmi çiçeğini 15 dakika boyunca kaynatın. Ilımasını bekledikten sonra bir bezi suya batırıp kaşınan bölgeyi sarın. Bu kaşıntının hafiflemesini ve kızarıkların azalmasını sağlayacaktır.

Atopik Dermatit Bitkisel Tedavi Reçetesi - 3: 5 adet lahana yaprağını yıkadıktan sonra 3 bardak suya koyup kaynatın. Daha sonra lahana yapraklarını ezerek yaranın üzerine uygulayın. 5-6 saatlik aralıklarla bu uygulamayı yenileyebilirsiniz.

Bu doğal reçeteler iltihaplanmanın ve kaşıntının azaltılmasına yardımcı olacaktır. Eğer atopik dermatit hızla yayılıyorsa ve iltihaplanma fazlaysa daha etkili bir tedavi için bir cilt doktoruna gitmelisiniz. İlaç takviyesi ile daha kısa sürede iyileşme sağlanabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp