Astım Tedavisi

Astım Tedavisi



Astım tedavisi için bitkisel yöntemler ve çeşitli tedavi seçenekleri bilinir. Bu makalede sizlere astım hastalığına iyi gelen ve astım tedavisi için bitkisel yöntemler hakkında bilgiler sunuyoruz.

Astım Tedavisi Bitkisel

Astım tedavisi bitkisel,astım hastalığı daha çok geceleri nükseden ve özellikle nefes alıp vermede güçlük çekme biçiminde gelen krizlerle belirgin olan bir solunum yolu hastalığıdır. Astım krizleri, bronşlardaki spazm, ödem ve aşırı salgıdan ileri gelir. Ani bir tepkiyle beliren ve çeşitli alerjenlerden (ev tozları, sanayi ya da işyeri tozları, tüyler, küfler) ileri gelen alerjik astımlar da vardır.

Kimi hastalarda bu tür astım, belli mevsimlerde ortaya çıkar. Örneğin, çiçek tozlarının her yerde uçuştuğu ilkbaharda. Tabiat astım hastalarının kullanabileceği birçok faydalı bitkiyi bize sunmaktadır. Bunların bazılarını günlük beslenme tarzımıza dahil edebileceğimiz gibi bazılarını belirli sürelerle kürler şeklinde tüketebiliriz. Astımın yanında daha birçok rahatsızlığa iyi gelen ve yemeklerimize, salatalarımıza ilave edebileceğimiz bitkiler şunlardır: Havuç, maydanoz, semizotu, çam fıstığı, nane, sarımsak, soğan, limon, lahana, çörekotu, nar ve kereviz yaprağı.

Astım tedavisinde kullanılabilecek bazı çay ve kürler:

ADAÇAYI: Bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı adaçayı katılarak, kaynatılmadan on dakika demlenir. Günde iki-üç bardak içilebilir.
NANE ÇAYI: Sabahları kahvaltıdan önce bir bardak içmek astıma iyi gelir.
LİMON-BAL: Bir limonun suyu ile bir tatlı kaşığı balın karıştırılıp içilmesi astıma iyi gelir.
KEKİK-PAPATYA: Kekik yapraklarından ve papatya çiçeklerinden elde edilecek karışımın buharını ciğerlerinize çekmek küçük krizlerin önlenmesine yardımcı olur.
KAHVE-ÇAY-KAKAO: İçerdiği kafein nedeniyle uyarıcı ve bronşları açıcı etkisi vardır. Ancak günde iki-üç fincandan fazla tüketilmesi uykusuzluk ve sinirlilik yapabilir.
ISIRGAN OTU: Bir bardak kaynamış suya bir tutam ısırgan otu katarak demlenmesi sağlanır. Isırgan otu etkili bir bronş açıcıdır. Bal ile karıştırılarak içilebilir. Günde bir fincandan fazla içilmemesine ve karışımın kaynatılmamasına dikkat edilmelidir.

Ahmet Maranki'den Bitkisel Astım Tedavisi İçin Şifalı Bitki Önerileri

Astım nöbeti sırasında yapılması gerekenler. Astım bitkisel tedavisi için Prof. Dr. Ahmet Maranki formülleri ve Sayın Maranki‘nin astım hastalarına tavsiyeleri..

Prof. Dr. Ahmet Maranki astım nöbeti sırasında dik oturulmasını, karnın biraz öne doğru çıkarılmasını ve nefes alırken akciğer hava keselerinin çökmemesi için dudakların sivriltimesini tavsiye etmektedir. Soğuk havalarda mümkün olduğunca astım hastalarının dışarı çıkmaması gerektiğini; çıkmaları durumunda ise atkı ile ağız ve burnun kapatılmasının ve düzenli nefes alıp-vermeye dikkat edilmesinin gerektiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Maranki astım için şifalı bitkiler ve astım tedavisi için aşağıdaki formülleri önermektedir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki astım hastalığı ve nefes darlığı bitkisel tedavi

Astım bitkisel tedavisi için formül 1
2 litre suyun içine 10 karanfil, 10 karabiber, 6 zencefil, 5 tarçın, 1 tutam ısırgan otu ve 1 tutam ayva yaprağı konur ve bu karışım 10-15 dakika kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım saat demlenmesi için beklenip ardından süzülür. Bu astım çayı her gün, biraz ısılıtılarak ve 1 kaşık bal ile tatlandırılarak günde 3 bardak kadar içilir.

Astım bitkisel tedavisi için formül 2
1 bardak kaynar su içine 10 gram ısırgan yaprağı atılır ve 10 dakika demlenmesi için beklenir. Astım tedavisi için ve nefes açıcı özelliği olan bu ısırgan otu çayından günde 3-4 bardak içilir.

Astım hastalığı bitkisel tedavisi için formül 3
Astım tedavisi için günde 3-4 bardak öksürükotu çayı içilebilir. Ayrıca öksürükotu sinirli ot ve kekik karışımı çayda da kullanılabilmektedir.

Astım tedavisi bitkisel tedavisi için formül 4
1 bardak kaynayan su içine 5 gram ayva yaprağı ilave edilip 10 dakika süresince kaynatılır. Astım bitkisel tedavisi için hazırlanan bu ayva çayından günde 3-4 bardak kadar içilir.

Not: Yukarıda verilen Prof. Dr. Ahmet Maranki astım hastalığı formülleri birbirinden bağımsızdır. Yani hepsi aynı anda kullanılmayacaktır; hangisi kolayınıza geliyor ve hangisi nefesinizi daha fazla açıyorsa o formülü uygulayınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp