Aşırı Halsizlik

Aşırı Halsizlik


Aşırı Halsizlik hakkında bilgiler.


Aşırı Halsizlik,aşırı halsizlik probleminin giderilmesine yardımcı olan bitkisel yöntemler hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Aşırı Halsizlik probleminin giderilmesine yardımcı olan konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız makalemize bir göz atın.



Sabahları halsiz ve yorgun uyanıyorsanız, yeteri kadar uyumanıza rağmen uykunuzu iyi alamadığınızı düşünüyorsanız ve tüm vücudunuz ağrıyorsa bu durum "Fibromiyalji sendromu" (FMS)'na işaret edebilir. Yumuşak doku romatizması anlamına gelen FMS, en çok kadınlarda görülüyor.

-KADIN ERKEK ETKİLENİYOR

Memorial Hizmet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Uzman Dr. Demet Tekdöş Demircioğlu, fibromiyalji sendromunu, yaygın ağrı şikayeti ile birlikte, hassas noktaların varlığını kapsayan bir yakınmalar topluluğu olarak tanımlıyor. Toplumda görülme sıklığı yüzde 1 ile 5 arasında değişen Fibromiyalji sendromu, sıklıkla kadınlarda görülmekle beraber; her iki cinsi ve her yaş grubunu etkileyebilen bir durum. Hastalığın belirtileri arasında çoğunlukla yaygın vücut ağrısı, uyku bozukluğu, yorgunluk, tüm vücutta tutukluk, baş ağrısı, ellerde ve ayaklarda uyuşma gibi pek çok farklı yakınmalar bir arada görülebiliyor. Bu sendromun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte; travma, spor yaralanmaları, uyku bozuklukları, otonomik disfonksiyon, psikolojik bozukluklar ile ilişkili olabileceği tahmin ediliyor. DR. Demet Tekdöş Demircioğlu, hastalığın tanısının, sıklıkla kronik ağrı öyküsü ve hassas noktaları ortaya çıkaran fizik muayene ile konulduğunu belirtiyor: "Bu öykü, en az 3 aydan beri sürmekte olan, vücudun üst ve alt yarısında yer alan ağrıyı da içermelidir. Fizik muayene 18 adet daha önce tanımlanmış, hassas noktanın 11 tanesinde ağrı oluştuğunu göstermelidir. Yakınmayı açıklayacak fiziksel bulgunun olmaması beklenmekle birlikte, bölgesel ve sistemik hastalıkların ayırıcı tanısının yapılabilmesi için ayrıntılı muayene yapılması önemlidir." Neyse ki, Fibromiyalji Sendromu ilerleyici değil ve hastalarda uzun dönemde yaşam süresini etkilemiyor. Yalnız dikkat edilmesi gereken şeyler var: Uzun süreli oturma, ayakta durma, stres, uzun süreli yazı yazma, ağırlık kaldırma, kolların gergin pozisyonda çalışma yüzeyinde bulunması gibi faktörler fibromiyaljinin belirtilerini şiddetlendirebilir.

-TEDAVİDE AMAÇ;

ağrı ve yorgunluktan yakınan, fiziksel ve sosyal yaşamı etkilenmiş kişinin yakınmalarına yönelik tedavi seçeneklerini hazırlamak. Bu nedenle, ilaç tedavisinde ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, anti depresanlar kullanılıyor. Fizik tedavinin yanı sıra, yürüyüş, koşu, bisiklet gibi egzersizler de öneriliyor. Hastalığın tedavisinde ilaç tedavisi daha çok hastanın şikayetlerine yönelik uygulanırken; fizik tedavide sıcak, soğuğun ve elektriksel uyarının fizyolojik etkilerinden yararlanarak kaslarda gevşeme ve yumuşak doku ağrılarının giderilmesi amaçlanıyor. Bu tedavi yöntemlerinin kombine olarak uygulanması daha faydalı olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmış. Fibromiyalji sendromunun kesin tedavisi olmasa da, uygulanan tedavi yöntemleri ile hastalar ağrıyı daha az algılıyor ve yaşam kalitelerini yükseltiyorlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp