Arı Zehri

Arı Zehri :

İşçi arının iğnesi düşmanlarına karşı en büyük savunma aracıdır. Arkasında olmasına rağmen arı her durumda iğnesini düşmanına rahatlıkla batırabilmektedir. Arı zehirinin birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle üretimi ve tıpta kullanımı her geçen gün artmaktadır. Farmokolojik olarak arı zehiri kan dolaşımını artırıcı, bakteri öldürücü, radyasyona karşı koruyucu, tansiyon düşürücü etkileri ve bağışıklık sistemini aktive edici etkilere sahiptir.

Pekin‘de binlerce yıl önce de kullanılan yöntem 2007‘de yasalaştı. Bu alternatif tıp yöntemi, arıların vücüdun belirli bölgelerine konması ve iğnelerinden çıkan toksinin doğal ilaç olarak kullanılmasını öngörüyor. Akupunktura alternatif olarak nitelenen naturel yöntemin romatizma, artrit ve kemik hastalıklarına iyi geldiği savunuluyor. Tedavi amaçlı kullanılacak olan arılar tamamen labaratuvarlarda yetiştiriliyor. İğneleri 0,3 mm olan arıların insan cildine dokunduğunda 0,3 mg. toksin salgılıyor. Kişinin hastalığına göre farklı yerlere yerleştirilen arılar içgüdüsünü kullanarak sokuyor ve ardından ölüyor. Kalan iğneler ise birkaç saat sonar çekilip alınıyor. Tek kişinin 100‘den fazla kez sokulabileceğini söyleyen uzmanlar, sadece çocuklarda sınırlama olduğunu ve onların prosedür başı maksimum 5 arı taraından sokulabileceğini aktarıyor. Fiyatı ise 15-20 dolar civarında seyrediyor. Çinli hekimlere göre hastaların yüzde 90‘ı ağrılarında azalma gördüğünü belirtiyor.

KANSERE İYİ GELİYOR

Arı kümeleri zehirli iğnelerini, kurbanına batırarak birçok ölümcül olaya sebep oluyor. Bilim adamları bu süreçten etkilenerek, bu olayın kanser tümörlerini tedavi etmek için alternatif bir tıp olarak kullanabiliceğini düşünüyor. Bilim adamları arılardan esinlenerek ‘mikroskobik arı‘ meydana getirdi. Bu arılar kanserli bölgeye iğnelerini saplayarak, sağlıklı bölgeye zarar vermeden iyileşmeyi sağlayabiliyor. Bu arılar insan saçından binlerce kez küçük olduğundan gözle görülmesi olanaksız. Ayrıca insan kanının içinde dolaşarak hastalıklı bölgeye ilaç tedavisi yapıyor. Bu tedaviyi ise ‘melittin‘ hormonu sağlayarak yapıyor. Araştırmacı Prof. Samuel Wickline göre, miksokobik arılar hücrelerin üzerinde uçarak, o bölgeye melettin hormonunu verebiliyor. Bu tedavinin prostat, deri kanseri ve bağırsak kanserinde kullanabiliceği düşünülüyor. Öncelikle hayvanlar üzerinde denenmesi gereken yöntemin bu sebeple uygulanması için birkaç yıl geçmesi gerekiyor.


İLK ÖNCE ALERJİ TESTİ YAPILIYOR

Arı zehiri ile herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka arı zehiri alerji testi yaptırılması gerekiyor. Arı zehiri tedavisi, tüberküloz, bel soğukluğu, endokardit rahatsızlıklarında ve hamilelikte kullanılmamalıdır. Arı zehirinin eczacı veya fizik tedavi uzmanı gözetiminde, arı iğnesi hazırlanarak, enfeksiyonlu bölgeye enjekte edilebileceği gibi kremlerin, merhemlerin yapımında da kullanılması mümkündür.


3-4 BİN YILDIR KULLANILIYOR


Arı zehirinin ilaç olarak kullanımı çok eskiye dayanmaktadır. M.Ö. 2000 yıllarına ait bir papirüste arı zehrinin tedavi maksatlı kullanımının delillerine rastlanmıştır. Dr. Foster tarafından Almanya‘da geliştirilen ve 1935 yılında piyasaya sürülen arı zehri etken maddeli ürün olan Forapin günümüzde de hala kullanılmaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak 1983 yılında Amerika‘da Arı Ürünleriyle Tedavi Derneği kurulmuştur ve günümüzde de çalışmalarına devam etmektedir. Bugün için arı zehiri tedavisi Çin, Japonya, Güney Kore, Tayland gibi ülkelerde kullanılmaktadır. Günümüzde 9 Avrupa ülkesinde arı zehiri içeren 22 farklı ürün kullanılmaktadır.


Dünyada bir çok araştırmacı arı zehiri ile, özellikle köpek, kedi, at gibi hayvanlar üzerinde deneyler yapmışlar ve başarılı sonuçlar elde etmişlerdir. Özellikle arthritis (eklem iltihabı) ve romatizma, kronik ağrılar, depresyon, tümörler, böbrek problemleri, kas spazmları, göz hastalıkları, meme hastalıkları, bademcik, vajinitis, ürtiker ve prostat rahatsızlıklarında başarıyla kullanıldığı belirlenmiştir. Multiple sklerosis hastalığı bugün dünyada tıp otoritelerince tedavi edilemez hastalıklar arasında gösterilmektedir. Arı zehiri ile hasta üzerinde yapılan ve 6 ay süren bir çalışmada tedaviye alınan 4 değişik grupta yüzde 30 ila 86 arasında bir başarı elde edilmiştir.


Arı zehirinin etkin mekanizmalarından biri de yapısındaki pek çok aktif aminoasit, mikro elementler ve protein yapıdaki melittin sayesinde bağışıklık sisteminin düzenlemesi ve beyin sinir iletimini uyarması, böylece sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlamasıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp