Ankara İçin İftar

Ankara İçin İftar :

Ankara için ftar hangi saatlerde olacak merak ettikleriniz bu sayfada....

Ramazan ayının zamanı Hicri Takvim’e göre düzenlenir. Hicri takvim, Halife Ömer’in zamanında düzenlenmiştir. Hicri Takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar, miladi takvimden 11 – 12 gün kısadır. Bunun sonucu olarak Ramazan ayı her yıl miladi takvimde öne kayar. Yaklaşık olarak her 32 yılda bir, Ramazan ayı aynı tarihlere denk gelmektedir.

İlgili Kadir Suresi 97. ayet şöyledir: ‘Innā ‘Anzalnāhu Fī Laylati Al-Qadri Wa Mā ‘Adrāka Mā Laylatu Al-Qadri Laylatu Al-Qadri Khayrun Min ‘Alfi Shahrin

Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

Oruç tutamayacak kimseler İslam’a göre hasta ve yolcu olanlar, Ramazan ayında tutamadıkları oruçları daha sonradan kaza edebilirler.Sürekli oruç tutamayacak kadar hasta olanlar ile hamileler ve çocuklar oruçtan muaflardır.Yaygın uygulama, bu kaza oruçlarının Ramazan’dan sonraki ay olan Şevval’de tutulması şeklindedir.

Ayın bitiminde, Türkçede Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı olarak adlandırılan, bazı diğer Müslüman ülkelerde Fitr Bayramı olarak anılan bayram tüm Müslümanlarca kutlanır.Nüfus çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde Ramazan kutlamalarında çeşitli kültürel aktiviteler de yapılır ve bu ülkelerde belirli bir Ramazan kültürü oluşmuştur. Örneğin Ülkemizde geleneksel olarak Ramazan çadırları kurulur ve büyük camiler mahyalarla süslenir. Işıklarla etrafı süslemek birçok farklı ülkede Ramazan ayı kutlamaları içinde yer alan bir eylemdir.

Ulaşmak için

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp