alzheimer nasıl önlenir

Alzheimer hastalığı en yaygın olara görülen demans (bunama) nedenidir. Demans, beyin hücrelerinin harabiyetine ve kayna yol açan bir hastalığın sık rastlanan belirtileri olarak tanımlanabilir. Alzheimer hastasında hafıza kaybı, kişilik ve davranış değişiklikleri, düşünme ve yorumlamada bozulma, konuşurken doğru kelimeleri bulmada güçlük, bazı işleri doğru sırayla yapmada zorlanma gibi bulgular görülür. Bu bulgular zamanla daha da kötüleşir ama kötüleşmenin hızı hastadan hastaya farklılık gösterir Ancak hastalık ilerledikçe günlük yaşamı sürdürmek giderek zorlaşır ve hasta zaman içinde tamamen başkalarına bağımlı hale gelir.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Biberiye (Rosmarinus Officinalis): Biberiye içeriğinde, serbest radikalle yok eden antioksidanları barındır Bu antioksidanlar arasında en etkili olan biberiye asididir. Aromaterapistler alzheimere karşı biberiye yağı, melisa, rezene ve adaçayının kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Biberiye hafıza güçlendirici bir bitkidir. Sadece bu yüzden 'hatırlatan bitki' olarak da anılır.

Bakla (Vicia faba): eleri lesitin bakımından son derece zengin olan bakla, alzheimera oldukça faydalıdır. Aslına bakarsanız tüm baklagiller lesitin ve kolin açısından zengindir ve yalnızca alzheimerden korunmaya ve tedavisine yönelik perhizlerde değil, her türlü diyette bulunmalıdır.

Karahindiba (Taraxacum Officinale) : Bu bitkinin çiçekleri en önemli lesitin ve kolin kaynaklarımızdandır. Lesitin ve kolin genelde aynı besinde bir arada bulunur.

Söğüt (Salix): Yapılan bazı araştırmalar artriti olduğu için çok miktarda anti inflamatuar kullanan kişilerde alzheimere rastlanma oranının çok düşük olduğunu ortaya koymuştur. Aspirinin bitkisel eş değeri olan söğüt kabuğu da anti inflamatuar açısından zengindir. Bu nedenle söğüt kabuğunun da alzheimere karşı etkili olabileceği söylenir. Eğer aspirine alerjiniz varsa, bitkisel aspirinleri de kullanmamalısınız.

Isırgan Otu (Urtica dioica): Isırgan otu bol miktarda, vücuttaki östrojen sirkülasyonunu iki katına çıkarabilen, bor minerali içerir. Yapılan bazı araştırmalarda, östrojenin hafızayı geliştirdiği ve aynı zamanda da bazı alzheimerli hastaları ruhsal bakımdan güçlendirdiği görülmüştür.

Çemen Otu (Trigonella foenum graecum): Bu bitkinin yaprakları kolin bakımından en zengin besin kaynakları arasında yer alır. Kolinin alzheimeri önlemede ve tedavide önemli etkileri vardır.

Adaçayı (Salvia officinalis): Biberiye gibi adaçayı da antioksidanlar bakımından son derece zengindir fakat kullanırken çok dikkatli olunması gerekir. Adaçayı çok yüksek dozlarda alındığında çarpıntıya neden olan "thujone" adlı bir bileşik içerir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp