Allerji Bitkisel Tedavisi



Allerji Bitkisel Tedavisi

Allerji Bitkisel Tedavisi İle Vücudunuzdaki Maruz Kaldığınız Alerjilerden Kurtulabilir ve Daha Sağlıklı Bir Hayata Kavuşabilirsiniz. Bitkisel Ürünlerle Bu Sorunun Yöntemini Öğrenmek İçin Aşağıdaki Makaleyi Dikkatlice Okuyunuz.


Allerji Bitkisel Tedavisi


Alerji, vücudun bazı maddelerden ya da hava şartlarından etkilenmesi veya psikolojik etkenler sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bazı alerjik bünyeli kişilerin rahatsızlıkları, özellikle bahar aylarında artabilir.

Alerji konusunda bir tedavi uygulayabilmek için, önce alerjiye sebep olan etkenleri bulmak gerekir. Yani alerjinin sebebi belirlenmelidir. Rahatsızlığın belirtileri ve tepkileri de şahıslara göre değişir. Kimilerinde kaşıntı, kimilerinde de nezle ve astım gibi reaksiyonlar görülebilir.

Alerjinin sebebi belirlendikten sonra uygun tedavi için harekete geçilmelidir. Ayrıca rahatsızlığa sebep olan etkenler ortadan kaldırılmalı veya o etkenlerin bulunduğu ortamdan uzaklaşılmalıdır.

Ayrıca aşağıdaki reçeteler de, alerjik rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olacaktır.

¥ Büyükçe siyah bir turp iyice yıkanır. Sonra kabukları soyulup rendelenir. Bir süre bekledikten sonra süzülerek içilir. Alerjik belirtiler kayboluncaya kadar her gün devam edilir.

* 3 çorba kaşığı şahtere; su dolu bir çaydanlığa konulup, 15 dakika kaynatılır. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden sonra, birer çay bardağı içilir.

* 2 kahve kaşığı acı yonca ve 2 kahve kaşığı ravend, orta büyüklükte bir çaydanlıkta kaynatılır. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden sonra, birer çay bardağı içilir.

* Orta boyda bir çaydanlığa, bir avuç suteresi konur ve 15 dakika kaynatılır. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden sonra, birer çay bardağı içilir.

Aşağıda tarif edeceğimiz masajların da alerjik reaksiyonları azalttığı belirtilmektedir.

* Bir sandalyeye oturulur. Diz kapaklarının arkasındaki kat yerinin tam ortası iyice ovulur. Her gün, birkaç kere tekrarlanır.

* Hasta, bir sandalyeye belden yukarısı çıplak olduğu halde oturtulur. Başını eğmesi söylenir. Bu durumda; ense kökünde bir kemik çıtkıntısı belirir. Bu çıkıntıdan aşağıya doğru 3 çıkıntı sayılır. Bu noktadan itibaren 1 parmak sol ve 1 parmak sağındaki nokta iyice ovulur.

Alerjik hastalığı olanların uyması gereken kurallar

* Küfler (mantarlar) ve ev tozu akarları nemli ortamlarda kolayca ürediklerinden, eviniz güneş görmeli, rutubetsiz ve aydınlık olmalıdır.

* Odanızda toz tutulmasına neden olabilecek fazla eşya bulundurmayınız,

* Yün ve kuş tüyü ile doldurulmuş minder, yastık, yorgan ve yatakları kesinlikle kullanmayınız. Battaniyelere çift nevresim kılıfı geçiriniz.

* Temizlik sırasında hasta, odada bulunmamalıdır.

* Sadece hastanın yanında değil, evin hiçbir yerinde sigara içmeyiniz.

* Yatak odasında süs bitkisi bulundurmayın.

* Çamaşır suyu ve yağlı boya kokusu olan yerlerden hemen uzaklaşınız.

* Parfüm, oda ve saç spreylerini, sprey deodorantlarını kullanmayınız.

* Boyalı ve katkı maddeli gıdaların rahatsızlığınızı arttırabileceğini unutmayın.

* Grip, sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonları sırasında yakınmalarınız artabileceğinden, önceden tedbirinizi alınız.

* Aspirin, apranax türü ilaçlar kullanmayınız.

* Havalandırma cihazı ve buhar makinaları kullanmayınız.

* Alerjik hastaların tedavisinde alınacak en iyi sonuçların uzun süreli dikkatli bir takip, sabır, titizlik ve iyi bir hasta-hekim ilişkisi sonucunda gerçekleşeceğini unutmayınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp