alerjik rinit nasıl geçer

Alerji 15 :

Bazı insanların vücut dirençleri, çeşitli yiyecekler, çiçek tozları, elbise, halı, parfümler, plastik eşyalar, dar elbiseler, sıcak veya soğuk hava ile hayvan tüyleri gibi maddelere duyarlıdır. Alerjik durumlar, psikoloji ve yanlış beslenmeyle yakından ilgilidir. Özellikle son yıllarda hazır gıdaların, boyalı katık maddeleri içeren yiyeceklerin beyaz un ve şekerin aşırı tüketimi alerjik reaksiyonları artırdı. Her türlü alerjide karaciğerin kendini temizlemesi ve toksin atması çok önemlidir. Yeterli miktarda C vitamini alınması çok önemlidir. Alerjik belirtiler hisseden kişinin, vücut direncini azaltan pastırma, sucuk, konserve, et ve balıklar, kavun, çilek gibi gıdalardan çok fazla tüketmemelidir.

Pratik Bitkisel Formüller

Alerjisi olanlar, şahtere, ısırgan, zerdeçal, aloe vera, yulaf ezmesi, maydanoz, sarımsak, buğday çimi, taze bezelye, soya fasulyesi, badem, fındık, muşmula, atkuyruğu ve sinirli ot bol bol tüketmelidir. Günde 2-3 bardak ısırgan otu çayı, öğün aralarında tatlandırılmadan içilmelidir. Alerjiyi, oluştuğu nedene göre tedavi etmek en doğrusudur. Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Sarımsak (Allium Sativum) ve Soğan (A. Cepa): İçerdikleri kuersetin gibi yüksek konsantrasyonlu bileşikler nedeniyle alerjiye karşı son derece yararlıdır. Bu bileşikler hastalığı alevlendirici reaksiyonları yavaşlatır. Eğer alerjiniz varsa, bu yiyecekleri mönülerinizden bolca kullanmanız gerekir.

Isırgan Otu (Urtica Diocia): Isırganla hazırlanmış preparatlar, alerjik semptomların tedavisinde son derece etkilidir. Dünya üzerindeki tüm kültürler, bu bitkiyi yüzyıllardır öksürük, burun akıntısı, göğüs sıkışıklığı, astım, boğmaca ve hatta tüberküloz gibi sorunları tedavi etmek için kullanmışlardır. "Doğal İlaç Doğal Şifa" kitabının yazarı Andrew Weil, Kolombiya Üniversitesi Botanik Hekimliği kürsüsünde yaptığı bir konuşmada, saman nezlesinin kurutulmuş ısırgan yaprakları ile tedavi edilişinden daha etkileyici bir şey duymadığını söylemiştir.

C Vitamini: Düzenli olarak C vitamini kullanan kişilerde alerji, solunum yolları iltihapları ve astım nöbeti gibi sorunların en alt düzeylerde görüldüğü saptanmıştır. C vitamini diyare hariç hiçbir yan etkisi olmayan doğal bir antihistaminiktir. Bazı kişilerde günde 1200 mg. Gibi düşük miktarlarda alınmasından sonra diyare geliştiği kaydedilmiştir. Fakat bu son derece nadir rastlanan bir durur dur. Biberler, Arnavut biberi ve su teresi C vitamini açısından son derece zengin bitkilerdir.

Papatya (Matricaria recutita): Özellikle Avrupalı aromaterapistler, kurdeşen ve kaşıntı gibi cilt sorurlarının tedavisi için, papatya ile hazırlanmış preparatlarla masaj yapılmasını öneriyorlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp