Aktivite ve Egzersiz Hareket, Hareket , Hareket

Aktivite ve Egzersiz Hareket, Hareket , Hareket :

Fazla yemenin kolayolduğunu konuşmuştuk. Şimdi de az hareket etmenin kolaylığından söz edelim ve tabii bu konuda neler yapabileceğimizden. 3. Bölüm'de ele aldığımız gibi, fiziksel aktivitedeki değişiklikler aday topluluklarda diyabetin gelişmesini başarıyla önleyen üç ile dört belli başlı araştırma içinde incelenmiştir. Bunlardan birinde egzersiz ayrı bir bileşen olarak alınmış, diğer ikisinde aktivite artışı programı diyet ve beslenme davranışlarını değiştirmeyi amaçlayan bir yaşam tarzı programıyla birlikte uygulanmıştır.

Fiziksel aktivite artışının etkileri hakkında bildiklerimiz şunlardır:

• Fiziksel aktivite, şekerin dolaşım sisteminde yükselmesi yerine, kaslarda şeker depolamayı kolaylaştırarak kaslarınızın insüline duyarlılığını hemen iyileştirir.

• Fiziksel aktivitenin etkisi, sık uygulandığında daha çok olur: haftada en az üç dört kez (ideali 5 ila 6 kez olmasıdır).

• Metabolizmayı en çok iyileştirenin ve kalp damar sistemi için en iyi ortamı sağlayanın aerobik egzersiz olduğu sanılı-yor; buna güçlendirici egzersizin eklenmesinin yararı da çoktu

• Fiziksel hareketlilik doğrudan yaptığı etkilerin yanı sıra, zayıflamaya da yardımcı olur; özellikle beslenme değişikliği yoluyla verilen kiloları korumakta önemi büyüktür.

• Diyabet önleme ve tedavi programlarının en başarılıları ılımlı derecede fiziksel aktivite artışını günlük yaşamın bir parçası haline getirmiş bulunuyor.

• Fiziksel aktiviteyi artırmanın en mantıklı yolu, egzersiz yapmak için belirlenmiş özel dönemler ayırmak yerine, onu günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası yapmaktır

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp