Akdeniz Ateşinin Tedavisi

Akdeniz Ateşinin Tedavisi


Akdeniz ateşinin tedavisi için neler yapılmalı? Sorusuna yanıt olarak akdeniz ateşinin tedavisi için yöntemler ve akdeniz ateşinin tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Akdeniz Ateşinin Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri

Ailevi Akdeniz ateşi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu tedavi, hastalığın genetik bir hastalık olması nedeniyle, hastalığın tamamen ortadan kalkması (şifa) şeklinde bir tedavi değildir. Hastalığın oluşturduğu bozuklukları ortadan kaldırmaya yöneliktir. Ve bu amaçla kolşisin ilacı kullanılmaktadır.

Kolşisin çiğdem (Colchicum autumnale) bitkisinden elde edilmektedir ve ülkemizde Colchicum dispert ve Kolsin isimleriyle satılmaktadır (0,5 mg draje).

İltihabı baskılayıcı özellikleri nedeniyle gut ve Behçet hastalığı gibi başka hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Ailevi Akdeniz ateşi tedavisinde kolşisin 2 önemli amaçla kullanılır:

Atakların engellenmesi ve ya hafifletilmesi: Düzenli olarak kolşisin kullanan hastalarda ataklar ya hiç tekrarlamaz ya da daha öncekilere oranla çok daha seyrek gelir ve hafif geçerler. Sadece atak döneminde kullanılmasının bir yararı yoktur ve bu şekilde başlamış olan atağı geçirici bir etki sağlamaz. Etkinliği ilacın düzenli kullanımına bağlıdır ve ataklardan " koruyucu" bir etkinliktir

Amiloidoz gelişiminin engellenmesi: Kolşisin düzenli ve yeterli dozda kullanıldığında amiloidoz gelişimini engeller hatta, amiloidoz gelişmiş hastalarda idrarla protein kaybı ve böbrek yetersizliği belirtilerinde bir miktar düzelme bile sağlayabilir.

Alınması gereken kolşisin dozu hastanın kilosuna göre farklılık göstermekle beraber günde 1 mg üzerinde olması önerilmektedir. Bu doz günde bir ve ya 2 seferde alınabilmekteDİR. Doz aksamalarının atakların tekrarlanmasına neden olabildiği bilinmektedir.

Bu hastalık türkiyede çok bilinen bi hastalık olmamakla birlikte bireylerin malesef hayatını zorlaştırmaktadır..

Bu hastalıgın teşhisi çok önemlidir..bu yüzden mutlaka agrılar diger agrılarla karıştırılmamalıdir.sıkıntı ve stresin agrıları tetikledigi uzmanlarca söylenmektedir.



Yorumlar

  • Yav** Sel** Ulu***
    7 yıl önce
    Hocam bu hastalık bende 15 senedir var ve beni çok zorluyor.Benim eklemlerim de geziyor 2 3 ayda bir tekrarlıyor atak geldiği zaman müthiş bir ağrı ve tamamıyla eklem kilitleniyor ve son birsenedir de şişme var neyapmalıyım.kolsijin kullanıyorum
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Hastalık uzun dönemde Kalp ve böbrek yetmezliği , bilinç kaybı , felç gibi sorunlara sebep olabilir. Tedavi edilebilir bir hastalıktır . Bu set ilk etapta atakları ve amiloidoz gelişimini engeller. tedavide izlediğimiz yol ile ilgili detaylar linktedir,inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp