Ağız Kokusu Genel

Ağız Kokusu Genel :

İnsanın soluğunun kokması, hiç soluk almamasından iyidir fakat iş o kötü kokuya geldiğin tam bir hastalık hastası oluyorum. Bu konuda yalnız olmadığımı biliyorum.

Öyle kokan bir nefesle, tüm katılanların nefeslerinin çiçekler gibi koktuğu bir toplantının yapıldığı salona girin. Kendinizi birkaç dakika içinde bomboş bir salonda yapayalnız bulursunuz.

Amerikalıların nefes kokusunu giderici ürünlere her yıl 200 milyon $ harcamaları da hiç garip olmasa gerek.Ağız kokusuna genellikle ağızda yerleşmiş bakteriler neden olur. Bu bakteriler kötü kokulu atıklar üretir.

Oksijen bakımından hayli zengin olan tükürüğümüz, gün boyunca bir ağız yıkama sıvısı gibi iş görerek bakterilerin büyük bir kısmını izole eder fakat gece olduğunda tükürük salgılanması azalır ve ağzımızın kimyasal ortamı asidik yapıdan, bakterilerin neden olduğu kokunun daha da artmasına neden olan alkalin içeren bir yapıya döner.

Bu yüzden de sabahları uyandığınızda, yataktan reklamcıların "sabah kokusu" dedikleri şeyle kalkarsınız. Bitkisel ağız yıkama sıvıları da en az dükkanlarda satılanlar kadar, hatta onlardan daha da etkilidir. Az sonra size bu sıvının tarifini vereceğim.

Ağız kokusu olan her üç kişiden birinde bu kokunun nedeni dişeti hastalıklarıdır. Bakteriler dişetinde aşağılara doğru ilerleyerek diş kesitine ulaşırlar. Burada gelişirlerken diş eti dokusunu tahrip ederler. Eğer bu durum tedavi edilmezse, sonunda dişleri kaybetmeye kadar varır. Bakteriler aynı zamanda da kötü kokulara neden olan atıklar ürettiği için nefes kokmaya başlar.

Diş ipi kullanmak dişeti hastalıklarını kontrol altında tutar. Doğru bitkilerle hazırlanmış bir ağız yıkama sıvısı da aynı işlevi görür. New York Eyalet Üniversitesi Ağız Biyolojisi ve Patolojisi bölümü başkanı Israel Kleinberg'e göre, kronik ağız kokusu aynı zamanda başka hastalıkların da habercisi olabilir. Bunlardan siroz, diyabet, böbrek hastalıkları ve solunum yolu kanserleri gibi bazıları da oldukça ciddi sorunlardır. Eğer nefesiniz kokuyorsa, buna aldırmazlık etmeyip doktorunuza danışmanızda yarar vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp