Afrodizyak Gıdalar

Afrodizyak Gıdalar, Anadolu Toprağı, Sosyal Hayatı, Geçmişteki Renkli Dönemleri, Ataerkil Aile Düzeni, Dinlerin Çok Eşliliğe Verdiği İzinlerin Doğal Sonuçları Olarak Hep Bir Yardıma İhtiyaç Duyan İnsanlarla Dolmuş Taşmıştır. Ve Anadolu Toprağı Da Bu İhtiyaca Bol Bol Yanıt Vermiştir. Öyle Vermiştir Ki, Binlerce Yıldır Dövüşe Dövüşe Kırılan Bu Halk Hâlâ Bitmemiş Ve Hâlâ Dünyanın En Genç Nüfusa Sahip Yerlerinden Biri Olarak Kalmıştır.

Afrodizyak Gıdalar

Badem, ceviz, fındık ve fıstık

Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler ve cinsel gücü artırırlar. Bol protein ve B vitamini ihtiva eden bu yemişler bedensel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelir.

Greyfurt

Karaciğeri çalıştıran, iştah açan ve cinsel gücü artıran bir meyvedir. Greyfurt suyu sabahları aç karnına içilmelidir.

Havuç

Yoğun vitamin içerir. Kuvvetlendirir, güçlendirir ve cinsel gücü artırır.

İncir

Şeker oranı yüksek olmasına rağmen kan şekerini hızla yükselten şekerden olmadığı için dikkatli tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Cinsel gücü artırır.

Kayısı

A vitamini ve potasyum bakımından çok zengindir. Fazla tüketildiğinde sindirim sisteminizin hızla çalışmasına yardımcı olur. Kasların ve beynin daha düzenli çalışmasını ve daha az yorulmasını sağlar ve cinsel gücü artırır.

Muz

Mineral, magnezyum, demir, lif ve C vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sperm üretimini artırır.

Mercimek ve kuru baklagiller

Protein, yağ, karbonhidrat, B1 vitamini, sodyum, kalsiyum, demir ve mineraller içerir. Zekâyı geliştirir, zekânın cinsellik üzerindeki etkisi tartışılmaz.

Sarımsak

Sarımsağın en önemli özelliği insana canlılık vermesi, hem kadın hem erkeklerde cinsel gücü artırmasıdır.

Pekmez

Pekmezde bulunan minerallerin en önemlileri demir, kalsiyum ve potasyumdur. Tahinle alınması etkisini artırır. Demir vücutta başta kırmızı kan hücrelerinin bileşiminde yer alarak oksijen taşıma fonksiyonu görür, kişinin enerjisini ve cinsel gücünün artmasını sağlar.Anadolu toprağı, sosyal hayatı, geçmişteki renkli dönemleri, ataerkil aile düzeni, dinlerin çok eşliliğe verdiği izinlerin doğal sonuçları olarak hep bir yardıma ihtiyaç duyan insanlarla dolmuş taşmıştır. Ve Anadolu toprağı da bu ihtiyaca bol bol yanıt vermiştir.

Öyle vermiştir ki, binlerce yıldır dövüşe dövüşe kırılan bu halk hâlâ bitmemiş ve hâlâ dünyanın en genç nüfusa sahip yerlerinden biri olarak kalmıştır. Padişah macunlarından Şaman şerbetlerine, Koca Karia ilaçlarından Selçuklu "Em"lerine kadar her yüz güldüren neşenin menşei bu topraklardadır.

Acı badem

İçerdiği faydalı yağ asitleri ile kalp ve dolaşım sistemini düzenlerken sahip olduğu çok özel bir kimyasal zindeliği ve aktivasyonu artırır.

Antep fıstığı

İçerdiği doymamış yağ asitleri ve vitaminler damar sertliğini giderip vücut direncini artırarak seksüel performansın da artmasına neden olur.

Çam fıstığı

Kan dolaşımını düzenler, kolestrolü düşürür, damarlara daha güçlü kan akımı olur, cinselliği artırır.

Kantaron


Ülkemizde üç çeşidi bulunmaktadır. Kırmızı kantatrona "kılıç otu" da denilir, eskiden kılıç yaralarını giderdiği için bu ad verilmiştir. Mide ülserlerinin baş ilacıdır, böbreklerdeki akışı düzenler, ve vücut direncini artırır. Sarı kantarondan ise "aziz John yağı" çıkarılır, sinir bozukluklarının ve depresyonun (ta Kudüs Şövalyeleri zamanaından beri) baş ilacıdır. Depresyonla ve ağrıyan ülserle seks yapmak mı kolay, yoksa bunlar olmadan mı? Bunu da okuyana bırakmak lazım!

Kekik

Sinirsel gerginliği giderir, mikrop öldürücü özelliği vardır, idrarı artırır, cinsel organlarda kan akışını kuvvetlendirir, salgı bezlerinin fonksiyonunu çoğaltır.

Kırmızı biber


Vücut direncini artırır, terleme ile toksinleri artırdığı için zindelik sağlar! Kuvvetli cinsel uyarıcıdır.

Kişniş

Hazmı kolaylaştırır, ruhsal gerginliği gidererek etki yapar.

Kuşdili

İltihapları gidererek kabızlığı ve hazımsızlığı ortadan kaldırır ve içerdiği uçucu yağ asitleri yemeklerle kullanıldığında uyarıcı etki yapar.

Maydanoz

İçerdiği bol klorofil hücrelere bol oksijen yollayarak hücrelerin canlanmasını artırırken idrar sökücü etkisi genital bölgedeki yükü kaldırır, böbrekler daha rahat çalışır. Böbrek fonksiyonları cinsel yaşam için çok önemlidir.

Melissa

Ruhsal gerginliği giderir, hazma faydalıdır, sindirim sistemi gazlarını gidererek insanları rahatlatır. "Kedi otu" ile birlite kullanıldığında genel huzursuzluğu, uyku bozukluklarını ve dinlenememe durumlarını düzelttiği için çok etkili bir cinsel performans destekleyicisidir.

Tere

Ülkemizde bol bulunan sofraların süsü tere, salata rolüne girmiş müthiş bir seks arzusu artırma bitkisidir. Çokça yenmesinin zararı yoktur, kan yağlarını da azalttığı için güney doğuda kebapların yanında bolca yenir. Arkadaşı sarımsakla birlikte ve acı biberin eşliğinde 8-10 çocuklu ailelerin oluşmasının baş sebebidir.

Ademotu kökü


Dünyadaki afrodizyakların ilk sırasında yer alan ginsengin Anadolulu akrabası olan "Panax ginseng"in yöresel adı ademotudur. Panax, Yunanca Panakos (her derde deva) sözcüğünden türemiştir. Çinli hekimler gingsengi hazırladıkları bütün ilaçlara koyarlarken kökü toplamaya ise yalnızca imparatorların yetkisi varmış.

Fiziksel ve zihinsel gücü artırmak için kalp, damar ve merkezi sinir sistemini uyaran ginsenositler; kan şekerini düşüren panaksanlar ve bağışıklık sistemini güçlendirip diyabet tedavisine yardımcı olan polisakaritler, ginsengin ana maddeleridir. cinsel gücü artırdığına inanılan trifolium da bu özellikleri taşımaktadır. Anadolu'da bu kökün kanseri önleyici, yaşlanmayı engelleyici ve iştah açıcı özellikleri de olduğu iddia edilmektedir.

Aksöğüt

Aksöğüt, has Anadolulu bir bitkidir. Latince adı salix alba olan söğüt ağacı tarih boyunca kehanetle ilişkilendirilmiş. Druidlerin dolunayda söğüt sepetler içinde insan kurban ettikleri söylenir. Eski Mısırlılar için ağaç mutluluğun simgesiydi. Japon efsanelerine göre ilk insanın omurgası aksöğütten yapılmıştı. Efes'te Artemis'in simgesi olan aksöğüt, beraketi temsil ederdi. Kudüs'teki ilk tapınağın yerle bir edilmesinden sonra, kederi simgeler oldu. Çin'de kadın güzelliğiyle bağdaştırılmıştır. Söğüt odunu, kriket sopasıyla ressam kömürü yapımında da kullanılır.

Anemon Lalesi

Anavatanı Manisa'daki Spil Dağı'dır. Latince adı "Pulsatilla anemone" olan anemon lalesi tüm dünyada önemli bir afrodizyak olarak kabul ediliyor. Anemon lalesine Balıkesir ve Kütahya'da "rüzgârgülü" deniliyor.

Cezayir menekşesi

Latince adı "Vinca rosea" olup şiirlere ve manilere konu olmuş bir bitkidir. Muskalarda ve aşk büyülerinde kullanılan Cezayir menekşesine Fransızlar "büyücü menekşesi" derlerdi. Avrupalılar bitkinin kötü ruhları çıkarma gücü olduğuna inanırlardı. Ortaçağ'da kötü ruhlardan korunmak için bu bitkiden yapılankolyeler takılırdı.

Civanperçemi (Akbaşlı, Barsamaotu, Kandilçiçeği)

Latince adı "Achillea millefolium" olan bu bitki saraylara kadar uzanmış bir afrodizyaktı. Bitki, tarih boyunca savaşta yaralanan askerlin kanamasını durdurmak için kullanıldığından "herba militaris" (asker otu) adını da almıştır. Bitki içerdiği kamazulen, afrodizyak olarak tanımlanmasının temel nedenidir. Civanperçemi bugün Trakya ve Ege bölgelerimizde yetişmekte ve bahar aylarında bulunmaktadır.

Çakşır otu

Latince adı "Ferula communis" olan bitkinin bileşiminde nişasta, tanen, saponin, alkaloit, rezin ve uçucu yağ bulunmaktadır. Çakşır, ülkemizde Doğu, Orta, Güney, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'de yoğun olarak yetişmekte ve mayıs-eylül döneminde doğadan toplanmaktadır. Çok eski tarihlerden beri afrodizyak olarak bilinen bu bitki, yetiştiği bölgelerde halk arasında sprem sayısını ve kudreti artırıcı etkisiyle tanınıyor ve kökleri toz haline getirilip bal ile karıştırılarak kullanılıyor.

Dağ Papatyası (Dağ Tütünü, Öküzgözü)

Latince adı "Arnica montana" olan bitki, aşk falıyla ilişkilendirilmiştir. Yapraklarını teker teker "seviyor, sevmiyor" diyerek koparan âşıklar, sevilip sevilmediklerinin ortaya çıkacağına inanırlardı.

Damkoruğu

Latince adları "Sedum telephium" ve "Sedum purpureum" olan damkoruğu, yaşamını sürdürmek konusunda son derece inatçı bir bitkidir. "Yaz dönümü erkekleri" olarak da bilinen bitki, bir zamanlar yaz dönümü akşamında bakılan bir aşk falında kullanılırdı; yan yana bırakılan iki damkoruğu yaprağı birbirlerine doğru düşerse aşkın gerçek

Deniz üzümü (Kaya koruğu)

Latince adı "Ephedra sinica" olan bitki bugün İzmir / Karaburun ve Antalya'da yabani olarak yetişiyor. Tarih boyunca çok farklı şekillerde kullanılmıştır. Frengi tedavisinde etkili olduğuna inanılan çayı, Eski Batı'nın bazı kesimlerindeki genelevlerinde verildiğinde "genelev çayı" adını da almıştır. Kaya koruğu turşusu, Batı Anadolu'da "cinsel gücü artırıcı" olarak biliniyor.

Gengel-Kenger

Latince adı "Silybum marianum" olan bu bitki de bir deniz kıyısı afrodizyakı olarak kabul edilir. Ortaçağ efsanelerine göre, gengel-kenger yapraklarındaki beyazlıklar Hz. Meryem'in göğsünden akan bir damla sütle oluşmuşlardı. Bu yüzden bitkiye, zamanla "hanımımızın dikeni" anlamına gelen marianum denilmeye başlandı. Günümüzde kurutulmuş yapraklarından çay yapılıyor.

Geven

Latince adı "Astragalus membranaceus" olan bitki Anadolu'nun yaygın afrodizyaklarından biridir. Anadolu'da tensel zevklere düşkün erkeklere "geven" diye lakap takıldığına rastlanmaktadır. Sivas, Erzincan ve Erzurum'da geven doğal ortamda yetişmektedir.

Güzelavrat otu

Latince adı "Atropa belladonna" olan bu ot, bir batıl inanca göre bakılması tehlikeli, çok güzel bir büyücü kadına dönüşürdü. "Güzel kadın" anlamına gelen belladonna adının buradan kaynaklandığı söylenir. Ülkemizde en yaygın yetiştiği bölge, Muğla'nın Fethiye ilçesi ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasındaki köylerdir.

Hezaren

Latince'de yunus anlamına gelen "Delphinium" adı, goncalarının yunusları andırması nedeniyle bitkiye verilmiş. Victoria döneminde sevgililer birbirlerine sadakati simgeleyen "hezaren"in bir türünü verirlerdi. Sadakatin yanı sıra çiftleri ateşleyici özelliği de vardı.

Keklik üzümü

Latince adı "Mitchella repens" olan bitkinin hem meyvesi hem de tümü kullanılır. Dört mevsim yeşil bir sarmaşık olan keklik üzümü, halen Artvin, Trabzon ve Rize'de halk hekimliğinde kullanıyor.

Kuşburnu (Gülburnu, İtburnu, Gülelması, Şillan)

Anadolu'nun hemen her yerinde yetişen, Latince adı "Rosa canina" olan ve çayının faydaları saymakla bitmeyen bir bitkidir. Neredeyse bütün inançlarla bir bağlantısı olan bitki; Brahma, Vişnu, Buda, Konfüçyüs, Zerdüşt ve Hz. İsa ile de ilişkilendirilmiştir.

Melekotu


Latince adı "Angelica sinensis" olan bu bitki Anadolu'nun yüksek yaylarında yabani olarak yetişmektedir ve yaygın halk inancına göre kadınların cinsel iştahını artırmaktadır. Çinliler bu ota "kadın ginsengi" diyorlar.

Meyankökü

Latince adı "Glycyrrhiza glabra" olan, günümüzde Anadolu'da özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa'da şerbeti içilen bir bitkidir. Afrodizyak olduğuna inanılır.

Pelinotu (Acıpelin, Akpelin, Büyükpelin)

Latince adı "Artemisia absinthium"dur. Ülkemizde Karadeniz yaylalarında rastlanan pelinotunu balarılarının çok sevdiği, ancak "dodedendrum-yabangülü"ne konan arıların ürettiği bal gibi, bu balın da halk arasında "delibal" diye nitelendirildiği görülmektedir.

Tarçın


Latince adı "Cinnamomun zeylanicum" olan tarçın, antik çağdan beri afrodizyakların başında gelir. Aromatik, tıbbi ve koruyucu özellikleri tarçını hep değerli kılmıştır. Bugün yemek baharatı, tütsü, diş macunu ve ağız gargarası tatlandırıcısı olarak kullanılıyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp