2014 Şeker Bayramı

2014 Şeker Bayramı :

Bayram; Allah'ın kullarının takva imtihanından başarı ile, açık alınla, yine O'nun huzuruna çıktıkları mübarek ve müşerref bir gündür. Çünkü,oruç bizi kötülüklerden sakındırarak, günahlarımızın affına vesile olmuştur.

Peygamber efendimiz (sav) bu müjdeyi veriyor: "Kim inanarak ve mükafatını Allah'tan bekliyerek ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.''
İşte bizler, ramazan ayı boyunca tuttuğumuz oruçlarla, kıldığımız teravihlerle, okuduğumuz hatimlerle, kur'anlarla, verdiğimiz fidre, zekat ve sadakalarla, yaptığımız hayır ve hasenatlarla nefsimizi kötülüklerden temizleyebildiysek günahlarımız bağışlanmış demektir.
İşte böyle bir ruh yüceliği içinde bugün, büyük bir iş başarmanın, nefis ve şeytanla yapılan mücadelede başarılı olmanın sevincini, huzur ve mutluluğunu yaşayabiliyorsak oruçlarımız manasına ulaşmış demektir.

Ramazan sayesinde bir ay boyunca evlerimiz bereketle doldu, nefislerimizi oruçla dizginledik, her türlü kötü hareketlerimizi bu sayede frenledik. Allah adına O'nun rızasını kazandıracak , rahmet ve mağfiretine mazhar kılacak ne varsa hepsini yapmaya çalıştık.

Çirkin olan, mümin ve müslümana yakışmayan her şeyden de kaçındık. Midemiz dinlendi, ruhumuz yaratılış gayesine uygun hareket etti.
Düşüncelerimiz,duygularımız başkalaştı. Görmemizin, işitmemizin şekli bile değişti. Gözümüş eşyaya ve bütün varlıklara ibret nazarı ile bakmaya başladı. Kulaklarımız kur'an sesini, vaaz ve nasihat sesini,hak sesleri duymaya başladı. Ramazan sayesinde nice mahrumiyet içinde kıvranan insanların dertlerini, kederlerini,ızdıraplarını anlamaya başladık….
Artık bayramın nuru, ilahi ziyafetlerin süruru hakkınızdır. Sevinin…Müslüman olduğunuz için sevinin, oruç tuttuğunuz için, namaz kıldığınız için sevinin. Hayır ve hasenat işlediğiniz için sevinin.

Nefis ve şeytanın esaretine düşmediğiniz için sevinin. Bayram edin.
Rabb'im,nice bayramlara aynı inanç ve duygularla kavuşmamızı nasip eylesin…
Ramazan bayramı günü insanlar evlerinden bayram namazı için dışarı çıktıklarında, Allah'ü teala onlara rahmet nazarıyla bakar ve şöyle buyurur:
"Ey kullarım! Sizler benim rızam için oruç tuttunuz ve benim rızam için namaz kıldınız. Artık evlerinize, mekanlarınıza suçlarınızdan bağışlanmış olarak dönünüz." buyuracaktır.
Bayramlarda şeytanın tuzağına düşmeyelim.

Peygamberimiz buyurduki:
"Bayram günü olduğu vakit, şeytan ordularını başına toplar. Onlar ne için toplandıklarını sual ettiklerinde;hem kızgın,hem üzüntülü hemde tedirgin bir halde:Görmüyor musunuz? Allah ümmeti Muhammedi affetti.Haydi dünya üzerine dağılın,onları şehvet,içki ve Allahın sevmediği işlerle oyalayıp yoldan çıkarın.Onların ibadetlerine karışın.Namazdan alıkoyun.Kötü huylara,çirkin alışkanlıklara döndürün.Gazab-ı ilahiyeye uğrayıp ehl-i nâr'dan olsunlar.(yani Allah'ın gazabına uğrayıp cehennem ehlinden olsunlar).Diye tenbih edip emirler vererek insan oğullarının başına musallat eder.''

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp